21:09
İnanılmaz kaliteli bir gün yaşıyorum. Kendime kaliteli bir kahve yapıp anlatacağım.
21:19
Kaliteli kahvem ve ben ders çalışıyoruz. Tarifini birazdan paylaşacağım.
23:42
Ders çalışmış, gün içinde üstünkörü de olsa temizlenmek suretiyle yaşam kalitemi bir seviye arttırmış odamı şımartmak maksadıyla toparlamış, kaliteli kahvemin bulaşığını yıkamış olmanın verdiği gönül rahatlığıyla yatağıma tırmandım, kendime dublajlı da olsa animasyon bir film açtım.. Robotlar'ı izleyeceğim. Dublajlı oluşu gecenin kalitesinde bir miktar düşüşe sebep olsa da içtiğim harikulade ötesi kahvem zaten bu akşamın yıldızıydı. Oldukça basit ve evdeki malzemelerle(ben yurtta bile yapabildim) yapılabilecek bir karışım oldu nihayetinde. Bir küçük paket nescafe gold'un üzerine, başka şeker bulunmadığı için Mülkiyeliler Birliği'nden anı olması maksadıyla alınmış şekeri ekleyip göz kararı da oda sıcaklığında beklemiş süt ilave ederek sütün pipetiyle köpürene kadar karıştırdım ve yine üzerine göz kararı su ilave ettim. Ölçülerin göz kararı olması, iyi bir baristo olmanın ilk koşulu sevgili okur, sakın unutma. Tadı üçü bir aralardan daha güzeldi; fakat tek ve biricik şekerim bittiği ve sütü ısıtamadığım için yaşadığım ısı kaybını nasıl çözeceğimi bilmediğimden yarının kahvesi konusunda tereddütlerim var. Sanırım kahvaltılarda çayın yanına almadığım şekeri yarın alacağım, hatta karıştırıcı da alır, pipetle karıştırmak gibi ilkel yöntemlerden, kahvemin kalitesine yakışır tekniklere geçiş yaparım.
Böyle görünüyordu aynı.
Yatağımın yanındaki dolabın üzerindeki(tamlamalar zinciri) yılların birikmiş çamurunu temizleyerek orayı kullanıma açtım. Filmi izledikten sonra bilgisayarı koymak için aşağı inmek zorunda kalmayacağım. Görüyorsun ya sevgili okur, günün kalite oranı inanılmaz seviyede.
İki gündür yalnız olduğum odaya yarın arkadaşlarımın gelecek olması bir miktar pazar sendromu yaşamama ve haftaya hızlı bir başlangıç yapmama neden olsa da, yarın kahvaltının ikiye kadar sürecek olması dolayısıyla erken kalkmak mecburiyetinde olmayışım moralimi düzeltmeme yardımcı oluyor.
En az bugünkü kadar kaliteli günlerde buluşmak ümidiyle sevgili okur...
Yeni tariflerde görüşmek üzere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder